Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Lathyrus odoratus 'Unwin's Striped'

Meer Views

Lathyrus odoratus 'Unwin's Striped'

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,95
Lathyrus 'Unwin's Striped' is een éénjarige siererwt met prachtige rode. lila en roze-gestreepte bloemen die een zeer aangename geur hebben

Details

Lathyrus 'Unwin's Striped' is een éénjarige siererwt met prachtige rode. lila en roze-gestreepte bloemen die een zeer aangename geur hebben, de bloemen zijn geschikt als snijbloem en staan bijzonder mooi op een klein vaasje. Lathyrus behoort tot de de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae). Het is een goede snijbloem, regelmatig de bloemen plukken en uitgebloeide bloemen verwijderen zorgt voor een langere bloeiperiode.

TEELT
Onder glas zaaien vanaf maart tot juni, in potjes of in zaaibakken. Dun uitzaaien en daarna de zaden met een 1,5 centimeter dik laagje aarde of compost bedekken. Druk de grond goed aan en geef water. Laat de zaden ontkiemen op een warme plek, na ongeveer 10 tot 20 dagen komen de zaailingen te voorschijn.

Zodra de eerste kiemblaadjes zijn verschenen de plantjes uitdunnen of verplanten, een onderlinge afstand van 5 centimeter aanhouden. Vanaf eind mei de plantjes buiten laten afharden (pas op voor nachtvorst), daarna uitplanten in de volle grond.

Ter plekke zaaien kan ook, zaai twee zaden vlak naast elkaar vanaf april tot juni op de definitieve plaats, een plantafstand van 5 centimeter aanhouden. Bedek de zaden met 1,5 centimeter grond en druk goed aan, geef regelmatig water en houd de grond onkruidvrij.

Zodra de plantjes voldoende groot zijn de planten uitdunnen of verplanten. In de volle grond een plantafstand van 45 centimeter aanhouden. Regelmatig water geven en de grond onkruidvrij houden. Vanaf juni tot september in het volgende jaar zal de lathyrus gaan bloeien.

Aanvullende Informatie

Merk Buzzy
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar