Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Meidoorn

Meer Views

Meidoorn (Crataegus lavalleei)

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 64,95
De Meidoorn (Crataegus lavalleei / lavallei Carrierei) is een prachtige meidoorn die 7-9 m hoog kan worden en in de breedte kan uitgroeit tot 5 a 8 meter. Het blad is matglanzend donkergroen en voelt leerachtig aan.

* Vereiste velden

€ 64,95

Details

De Meidoorn (Crataegus lavalleei / lavallei Carrierei) is een prachtige meidoorn die 7-9 m hoog kan worden en in de breedte kan uitgroeit tot 5 a 8 meter.  Het blad is matglanzend donkergroen en voelt leerachtig aan. In het vroege voorjaar zijn de jonge bladeren rood aangelopen en in de herfst blijft het blad lang aan de boom zitten.

Op de twijgen zitten doornen van ongeveer 4 cm lange doornen. De schitterende witte bloemtrossen staan in mei en juni in bloei waarna de er talrijke bleekoranje,ongeveer  1,5 centimeter grote vruchten in trossen aan de boom verschijnen.

In het voorjaar zijn de jonge bladeren rood aangelopen.. Opvallend zijn de circa 4 cm lange doornen. In mei - juni verschijnen de witte bloemen in losse tuilen. Later volgen talrijke bleekoranje vruchten die tot in de winter aanblijven. Deze zijn circa 1,5 tot 1,8 cm groot. De vruchten blijven tot diep inde winter aan de boom die zeer lang blijven hangen (prima voor vogels).

De boom groeit eerst met een opgaande kroon die op latere leeftijd breed uitzakt. De Deze cultivar is sterk en groeit goed in iedere normale, goed doorlatende tuingrond. Zo min mogelijk snoeien!

Deze boom vraagt vrijwel geen onderhoud.

    Nederlandse naam:  Meidoorn
    Wetenschappelijke naam:  Crataegus lavalleei / lavallei Carrierei
    Bijnaam:
    Winterhardheid:  Zeer Goed
    Licht: Zon, halfschaduw
    Uiteindelijke hoogte:  tot 9 meter
    Blad / Loof: Bladverliezend
    Bloemkleur: Wit
    Vruchtkleur: Orange
    Bladkleur:  Groen
    Stam: Bruin, afschilferende grijze schors is heel typerend
    Bloeitijd:  Mei

Onze bomen zijn in verschillende maten leverbaar. We meten ze in stamomtrek, niet in hoogte, maar de plant wordt hoger naarmate de stamomtrek hoger wordt (dit is uiteraard afhankelijk van de soort: de ene boom heeft een dikkere stam dan de andere).

    De boom wordt geleverd met kluit of kale wortel. Dit is afhankelijk van de maat.
    Met kluit of kale wortel leverbaar van half oktober tot half maart.
    Wilt u een boom in pot, dan kunnen wij het hele jaar door leveren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
    Wij adviseren alle bomen met twee boompalen (van geschikt formaat) en boomband te ondersteunen. Ook deze producten kunt u in onze winkel vinden.

Aanvullende Informatie

Merk Geen aanvullende informatie beschikbaar
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar

Alternatief product