Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Oase aqua active hardheidsgraad plus 5 liter

Meer Views

Oase aqua active hardheidsgraad plus 5 liter

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 107,95
OASE aqua active hardheidsgraad plus stabiliseert het evenwicht van kalk en kooldioxide in carbonaatarm water en verhindert daarmee grotere schommelingen van de pH-waarde.

Details

Carbonaatarm water (regenwater) of verbruikt vijverwater neigt vaak tot sterk veranderlijke pH-waardes. Ook de met leidingswater gevulde vijvers worden verdund ten gevolge van regelmatige regenbuien. Het gevolg daarvan zijn dan sterke veranderingen van de pH-waarde door ontbrekende buffercapaciteit van het water.

In het bijzonder tijdens de warmere jaargetijden worden de problemen groter, wat te wijten is aan (sterke) algengroei en het daarmee verbonden onttrekken van kooldioxide. De pH-waarde kan dan duidelijk boven pH 9 stijgen en negatief op de gevoelige micro-organismen van de vijver inwerken.
Giftig ammonium kan tevens de gezondheid van de vissen erg schaden. Verbindingen van zware metalen, zoals bv. koper of aluminium werken, zoals bekend, bij zacht water giftig. Bij verdere daling van de carbonaathardheid, kan het bij dichte bezetting met vis tot een grote organische belasting en ook tot een verzuring komen.

OASE aqua active hardheidsgraad plus stabiliseert het evenwicht van kalk en kooldioxide in carbonaatarm water en verhindert daarmee grotere schommelingen van de pH-waarde. Vooral het calciumgehalte waarborgt een optimale verzorging van de totale flora en fauna in de vijver. De buitengewoon schadelijke invloed van metaalverbindingen zoals deze in regen- en bronwater vaak voorkomen, wordt geneutraliseerd en leidingwater kan optimaal afgesteld worden.

Aanvullende Informatie

Merk Oase
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar