Rietmat

Een rietmat is een mat die bestaat uit zoetwater rietstengels, deze stengels liggen tegen elkaar aan en zijn vastgemaakt met draad. Het voordeel van een rietmat is dat deze opgerold kan worden en dat is in veel gevallen handiger dan bij een rietplaat. Bij de meeste rietmatten wordt er perrondraad of polyproptouw gebruikt om de stengels bij elkaar te houden. De rietmatten zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen, zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om rietmat te bestellen met een lengte van 120 centimeter of van 90 centimeter. Bij Plantmania.nl kunt u bij elk type rietmat de gewenste afmeting selecteren en vervolgens bestellen. De rietmatten kunnen ook goed ingezet worden om klimplanten in te laten groeien, houdt er wel mee dat de afmetingen van de rietmatten een klein beetje af kunnen wijken. Een rietmat is namelijk een natuurproduct. Daarnaast is een rietmat zelf eenvoudig op maat te maken, zowel in de lengte als in de breedte.

Een rietmat als tuinafscheiding

Naast het afdekken van broeibakken (om deze te beschermen tegen de kou, want deze houdt namelijk 3 graden vorst tegen) is een rietmat ook bijzonder goed bruikbaar als een tuinafscheiding. Zo kunt u op een mooie en natuurlijke manier snel wat meer privacy creëren in uw tuin. De rietmatten zijn op een eenvoudige manier te bevestigen waardoor u zelf een mooie tuinafscheiding kunt plaatsen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een wilgenmat of bamboemat voor de afscheiding van uw tuin. Al deze matten zorgen voor een mooie en natuurlijke uitstraling waar u jarenlang van kunt genieten. Een rietmat of wilgenmat gaat namelijk een lange tijd mee, de levensduur van een rietmat bedraagt circa 5 jaar. De rietmatten zijn overigens dichter op elkaar geweven, dat zorgt ervoor dat de rietmat weinig zicht doorlaten.

Bamboematten en rietmatten

Op de webshop van Plantmania.nl heeft u de keuze uit verschillende matten die gebruikt kunnen worden als tuinafscheiding. U kunt kiezen uit bamboematten en rietmatten, elke mat heeft weer z’n eigen voordelen. De rietmatten zijn namelijk zeer eenvoudig te plaatsen en de stengels zijn zeer dicht op elkaar geweven. Dat zorgt er weer voor dat de buren nauwelijks door de rietmat heen kunnen kijken en creëert dus extra privacy. Verder is een rietmat ideaal om klimplanten tegenaan te laten groeien. De bamboematten zijn daarentegen weer zeer duurzaam en gaan een lange tijd mee. Bij de bamboematten kunt u weer kiezen uit verschillende varianten, zoals gespleten bamboematten, volle bamboematten en gelakte bamboematten. Keuze genoeg dus als het gaat om bamboematten en rietmatten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina: