Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Varistone PZ 25 kg PE zak

Meer Views

Varistone PZ 25 kg PE zak

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 56,95
Polymeerzand Kant en klaar, door water uithardende voegmortel. Geschikt voor lichte belasting: terrassen, tuinpaden, etc. Drainerend. Kleuren: naturel en steengrijs. Voegbreedte minimaal 1 mm, voegdiepte 30 mm.

* Vereiste velden

€ 56,95

Details

Polymeerzand Kant en klaar, door water uithardende voegmortel. Geschikt voor lichte belasting: terrassen, tuinpaden, etc. Drainerend. Kleuren: naturel en steengrijs. Voegbreedte minimaal 1 mm, voegdiepte 30 mm.

Onderaan kunt u de kleur kiesen

VARISTONE PZ is een milieuvriendelijke, gestabiliseerde voegmortel voor voegen van 1 tot 10 mm. VARISTONE PZ is een innovatieve polymeer gebonden voegmortel voor het voegen van allerlei soorten bestrating zoals tuinpaden en terrassen. VARISTONE PZ bestaat uit hoogwaardig fijn kwartszand en een bindmiddel. Het materiaal wordt kant en klaar gemengd in zakken van 25 kg geleverd in de kleuren naturel of steengrijs. VARISTONE PZ kan eenvoudig over de bestrating worden uitgestrooid en droog in de voegen worden ingeveegd. Het materiaal is zo fijn dat ook smalle voegen probleemloos kunnen worden gevuld. Aansluitend worden de restanten met een zachte waterstraal afgespoeld. De eerste keer wanneer het bindmiddel met water in contact komt begint de uitharding. Het bindmiddel reageert al na enige minuten, zodat de voegen niet bij het afspoelen uit kunnen spoelen. VARISTONE PZ hard daarna uit en is blijvend flexibel. U blijft een stabiele voeg houden, die bestand is tegen vorst, wind en water. De voeg is ook bestand tegen veeg- en zuigmachines. De voeg is te reinigen met een reinigingsmiddel, wat de uitbreiding van onkruid sterk verhinderd, en insecten worden weerhouden. Het is belangrijk de oppervlakte volledig te reinigen en resterend voegmateriaal te verwijderen

Technische specificaties:

Leveringsvorm: poeder
Kleuren: naturel, steengrijs
Verwerkingstijd: maximaal 1 uur
Verharding: ongeveer 24 uur bij 15 °C
Min. verwerkingstemperatuur: 5 °C
Max. verwerkingstemperatuur: 25 °C
Max. voegbreedte: 10 mm
Watervastheid: nee
Vorstbestandheid: ja

Voordelen:

  • Verminderd de groei van onkruid
  • Verminderd het graven van insecten
  • Waterdoorlatend
  • Flexibel
  • Waterbestendig
  • Versterkt de gehele bestrating
  • Voor allerlei soorten bestrating
  • Eenvoudig te verwerken
  • Bevat alleen milieuvriendelijke stoffen

Verwerking:

De gewenste bestrating op een voldoende draagkrachtige en waterdoorlatende ondergrond aanbrengen. Verdeel VARISTONE PZ gelijkmatig over de bestrating. De oppervlakte en de voegen moeten absoluut droog zijn ! Veeg het materiaal langzaam in de voegen met een kokos bezem in diagonale richting. Indien noodzakelijk de bestrating aftrillen en aansluitend de stappen hierboven herhalen. De diepte van de voeg bepaald de totale sterkte van de bestrating. Bij bestratingen met facet de voegen alleen tot onderkant facet vullen. VARISTONE PZ navullen in de voegen en het overtollige materiaal zorgvuldig verwijderen in diagonale richting, zodat het zojuist aangebrachte materiaal niet uit de voegen geveegd wordt. Oppervlakten van bestratingen met grove poriën of open structuur zeer zorgvuldig reinigen, eventueel met bladblazer of stofzuiger.

Materiaalresten kunnen met een fijne waterstraal worden afgespoeld. Wees er zeker van dat de oppervlakte van materiaalresten is ontdaan. Aansluitend de oppervlakte verder afspoelen en/of schrobben tot de voegen voor 100% met water zijn verzadigd.

Na het afspoelen en/of schrobben moet de bestrating volledig drogen, zodat het materiaal uitharden kan.

Bij sterke zonneschijn alleen kleinere stukken bestrating voegen en vervolgens eerst afwerken.

Uitharding duurt ongeveer 24 uur bij 15° C. Hogere temperaturen verkorten de uitharding, lagere temperaturen verlengen deze. Varistone PZ niet onder 5° C verwerken

Let op!

Indien VARISTONE PZ wordt verwerkt tussen bestaande bestrating dient u de oude voegvulling, eventueel onkruid en andere vervuiling eerst te verwijderen. VARISTONE PZ is alleen geschikt voor het voegen van bestrating zoals tuinpaden en terrassen. Voor toepassing tussen bestratingen met zwaardere verkeersbelasting adviseren wij andere VARISTONE voegmortels.
Zojuist met VARISTONE PZ gevoegde bestratingen beschermen tegen harde regen.

Opmerking:

Door wettelijke bepaling is vast komen te staan dat dit product als niet gevaarlijk kan worden gekwalificeerd.

Het is noodzakelijk om bij steensoorten waarmee geen ervaring is opgedaan, een proefvlak aan te leggen !

Aanvullende Informatie

Merk Varistone
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar

Alternatief product