Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Witte Paardenkastanje

Meer Views

Witte paardenkastanje (Aesculus hippocastanum)

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 89,25

De Witte Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) is een snelgroeiende loofboom uit de Balkan. Deze boom wordt veelvuldig aangeplant in tuinen en parken, of langs straten en wegen. De Witte Paardenkastanje heeft een hoge sierwaarde en de boom is goed bestand tegen luchtvervuiling. Sommige bomen van deze soort worden wel 250 jaar oud en tot wel 30 meter hoog.

* Vereiste velden

€ 89,25

Details

De Witte Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) is een snelgroeiende loofboom uit de Balkan. Deze boom wordt veelvuldig aangeplant in tuinen en parken, of langs straten en wegen. De Witte Paardenkastanje heeft een hoge sierwaarde en de boom is goed bestand tegen luchtvervuiling. Sommige bomen van deze soort worden wel 250 jaar oud en tot wel 30 meter hoog.

De witte paardenkastanje heeft een hoge ronde kroon met een korte dikke stam. Zijn boomschors is donker grijsbruin of roodachtig bruin en schilfert vaak geleidelijk af in plakken. De grijze of bruinroze twijgen zijn stevig en de hoofdtakken staan meestal horizontaal terwijl jongere takken verticaal gericht zijn. De knoppen die hieraan zitten zijn opvallend spits en zijn ongeveer 2,5 x 1,5 cm groot. Ze zijn glanzend donker roodbruin, zeer harsachtig en kleverig.

Hij heeft tegenoverstaande handvormige bladeren, bestaande uit vijf tot zeven getande deelblaadjes van ongeveer 10 tot 25 cm lang. Als de bladeren net aan de boom zitten, zijn ze aan de onderkant geelachtig groen en aan de bovenkant donkerder. In de herfst verkleuren de bladeren naar goudgeel, oranjeachtig en vervolgens rood.

De bloemen van de Witte Paardenkastanje zijn circa twee cm in doorsnede en hebben gerimpelde witte kroonblaadjes, die aan de voet rood of geel gevlekt zijn. De bloempjes van de Witte Paardenkastanje vormen cilindrische of piramidale pluimen van 15-30 cm lang die rechtop staan. Zijn bloeiperiode begint rond het begin van mei.

De vruchten zijn groen, bolvormig en hebben korte stekels (bolsters). Ze hebben een doorsnede van ongeveer 6 cm.

 • Nederlandse naam: Witte paardenkastanje
 • Wetenschappelijke naam: Aesculus hippocastanum
 • Winterhardheid: Zeer Goed
 • Licht: Zon / half schaduw
 • Uiteindelijke hoogte:  tot  30 meter
 • Blad / Loof: Bladverliezend
 • Bloemkleur: wit
 • Vruchtkleur: Bruin
 • Bladkleur: Groen
 • Stam: grijsbruin of roodachtig
 • Bloeitijd: mei

Deze boom is in verschillende maten leverbaar. De maat wordt gemeten in stamomtrek, niet in hoogte. De plant wordt uiteraard wel hoger naarmate de stamomtrek groter wordt, maar de hoogte-dikteratio is afhankelijk van de soort.

Let op! Wij adviseren alle bomen met twee boompalen (van geschikt formaat) en boomband vast te zetten / ondersteunen. Ook deze producten kunt u in onze winkel vinden.

Aanvullende Informatie

Merk Geen aanvullende informatie beschikbaar
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar

Alternatief product