Over ons

Wat is Plantmania?

Wie wij zijn

Plantmania is dé webwinkel voor al uw tuin- en buitenbenodigdheden.

Waar we in geloven

We houden van groen om ons heen, bomen, bloemen en gras. We houden van elegent fladderende vlinders, schichtige konijnen en tsjilpende vogeltjes. We houden van spelende kinderen in het gras, languit op ons terras in het zonnetje liggen, barbecuen in de voor- of achtertuin, met vrienden een glas wijn drinken op ons balkonnetje. We houden van de wereld. We houden van een mooie wereld.

Bij Plantmania geloven we dat wij, met ons allen, die wereld mooi kunnen houden. Een groene wereld, met hoge, ruisende bomen en geurende bloemen. Een wereld waarin we het water van fonteinen horen klateren in de vijver. Een wereld waarin u er trots op kunt zijn die vijver zelf te hebben aangelegd. Een wereld waarin u de ideale tuin heeft ontworpen en gemaakt. Een wereld waarin u, na hard (of minder hard) te hebben gewerkt, heerlijk kunt uitrusten na een lange, zware werkdag.

Deze wereld gunnen wij u van harte. Daarom willen wij u graag helpen deze te realiseren.

Niets is zo lekker als genieten van uw eigen tuin. Of u nu groene vingers heeft of niet, of u nu graag met de uw handen in de aarde bezig bent of daar liever nieteens aan wil denken. Wij hebben voor iedereen een oplossing, zonder concessies te doen aan de esthetische waarde. Voor elke smaak, elke levensstijl, elke levensfase, elk stuk kale grond is er wel iets te bedenken om het zo veel mogelijk te laten overeenkomen met uw wensen. Met ons uitgebreide assortiment en ons eerlijke advies willen wij u hierin zo goed mogelijk van dienst zijn.

Waar we vandaan komen

Vanuit dit standpunt is de website plantmania.nl in september 2011 begonnen te draaien. In oktober werd het oprichten van het bedrijf officieel bekrachtigd door een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ons doel: de wereld een beetje mooier maken. Onze missie: producten van professionele kwaliteit makkelijk beschikbaar maken voor particuliere hobbyisten. De website ging gelijk goed van start, ondanks dat het seizoen eigenlijk al voorbij was.

In 2012 werd die goede start doorgezet, waardoor wij verder konden professionaliseren. In de lente van 2013 kreeg Plantmania.nl daarom een nieuw gezicht, met een professionele lay-out. Sindsdien hebben we vele mensen kunnen helpen. In de hoofdzaak zijn dit particulieren, maar we hebben ook gemeentes, universiteiten, scholen, boeren, galeriën, restaurants, modehuizen, autogarages, winkels en zelfs televisieprogramma's geholpen. Onze producten zijn de hele wereld over gegaan: Nederland, België, Duitsland en Frankrijk uiteraard, maar onze producten worden ook gebruikt in onder andere Suriname en Aruba. 

In die tijd zijn we ook meer onze site gaan uitdragen. Onze auto kreeg belettering, er werd kleding aangeschaft met logo en naam erop gedrukt en we hebben op markten en beurzen gestaan om onze naamsbekendheid te vergroten. Na een aantal jaren aan de weg timmeren voldeed het oude systeem niet meer, en in 2015 zijn we overgestapt op een volledig nieuwe website - deze site. Hoewel een site altijd verbeterd kan worden, zijn we heel blij met onze huidige site. Het gemak is zowel voor ons als voor u veel groter. Zo kunt u nog prettiger winkelen in onze webshop.

 

De hoogtepunten van ons assortiment

 1. Kweekbenodigdheden

  Heeft u stekjes, of van die leuke moestuintjes van de supermarkt? Wilt u een boompje enten? Bij Plantmania kunt u deze spullen kopen. Wanneer u niet goed weet wat u er mee moet doen, kunnen wij u ook nog van advies dienen. We hebben potjes, grond, stokjes, kaartjes en bordjes, speciale UV-bestendige lyrastiften, stekpoeder, zaai- en stektrays en nog veel meer. Wilt u het groter aanpakken? Dan kunt u bij ons ook een tunnelkas bestellen!

 2. Gereedschap

  Wie in de tuin wil werken heeft gereedschap als harken, schoffels, spades en batsen nodig. Het tuingereedschap in onze webwinkel is van hoogwaardige kwaliteit. Het is dus extra stevig en gaat lang mee. Daarnaast hebben wij echter ook nog ander gereedschap. Denk hierbij aan bestratingsgereedschap of bijlen, maar ook aan snoeischaren, tangetjes voor bloemschikken en nog veel meer.

 3. Houtwerk en omheiningen

  Houtwerk kan van alles zijn: palen om uw eigen omheiningen te maken, maar ook houten tuinhuisjes en mooie overkappingen. Mooi houtwerk geeft uw tuin een prachtige authentieke uitstraling, en het mooie is dat het heel makkelijk aan te passen is aan uw wensen: een kleurtje erover, een paar mooie potten aan de muur en uw tuinhout ziet er heel anders uit dan dat van de buren. Hetzelfde geldt voor de omheiningen: we hebben vele verschillende soorten, van houten hekken tot heidematten of rietplaten. Al deze omheiningen zijn van natuurlijke materialen en geven een mooie sfeer aan uw tuin. Natuurlijk hebben wij ook gaas om hedera (klimop) of iets anders tegenop te laten groeien.

 4. Bemesting en gewasbescherming

  Om uw planten zo mooi mogelijk te laten worden, kunt u bij ons bemesting kopen. In ons assortiment vindt u organische meststoffen, maar ook kunstmest. Wat u gebruikt is maar net afhankelijk van wat u wil. Hetzelfde geldt voor gewasbescherming. Wij verkopen de beste gewasbescherming, zowel biologisch als chemisch. Alles heeft zijn voor- en nadelen. Wilt u er meer over weten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 5. Inrichting en versiering

  Vogelbadjes, mooie roodstenen potten, kaarsen en kandelaars, kunstgras... U kunt het zo gek niet bedenken, of het zit in ons assortiment. Ook de prachtige verlichting van In-Lite kunt u bij ons bestellen. Inrichting en versiering is tevens het onderdeel waar op wij gaan uitbreiden, dus heeft u iets nodig en zit het nog niet in ons assortiment, aarzel dan niet maar neem contact met ons op. Dan gaan wij voor u op zoek!

 6. Alles voor kinderen en dieren

  Indien u kinderen of kleinkinderen heeft, is het natuurlijk prachtig om ze speelgelegenheid te geven in de tuin. In ons assortiment vindt u dan ook een verscheidenheid aan gecertificeerd speelmateriaal, zoals schommels, glijbanen en complete speelhuizen. Ook zandbakken en klimrekken (duikelstokken) zijn aanwezig.

Plantmania in het kort

  • briefcase

   Business-to-business

   Wanneer u iets zoekt dat u nodig heeft voor uw bedrijf, kunt u daarvoor contact met ons opnemen. We kijken dan samen met u naar wat u nodig heeft en wat wij daarin voor u kunnen betekenen.

  • bullhorn

   Voor vragen of adviezen kunt u altijd bij ons terecht

   Heeft u een probleem waar u een oplossing voor zoekt, of heeft u vragen over een van onze producten? Hiervoor kunt u ons altijd bellen (zoals aangegeven op de website) of e-mailen. Wij zullen u dan zo goed mogelijk van dienst zijn. U mag van ons altijd eerlijk advies verwachten, ook (of liever: juist) waar het om onze eigen producten gaat.

  • camera-retro

   Plaatsen, planten of aanleggen

   Plantmania is niet alleen een webwinkel. Wanneer u een klus in uw tuin heeft, maar dat zelf om welke reden dan ook niet kunt of wilt doen, kunt u daarvoor bij ons terecht. Wij willen graag uw bomen planten, tuinhuisje opbouwen, kunstgras aanleggen, border metselen of uw andere tuinklussen uitvoeren. Voor meer informatie of een offerte kunt u ons altijd mailen.

  • clock-o

   Levertijd

   Veel producten hebben wij zelf op voorraad. Deze kunnen wij dan ook snel leveren. Gewoonlijk heeft u deze dan ook binnen twee dagen in huis. Voor andere producten geldt dat we deze moeten bestellen. Dit duurt doorgaans wat langer, daarom houden wij een standaard levertijd van vijf dagen aan. Sommige producten worden ook via een dropshipmentsysteem verstuurd. Dit betekent dat ze vanuit onze leverancier worden verzonden. Slechts enkele producten kunnen een langere levertijd hebben. In dit geval is het afhankelijk van de fabrikant hoe lang het duurt. In dat geval laten wij u dat uiteraard zo snel mogelijk weten. Lees er meer over op onze verzenden & retouren-pagina

  • globe

   Privacy en betalen

   Bij het afrekenen vult u persoonlijke gegevens in. U kunt er zeker van zijn dat wij die gegevens alleen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn: het juist afleveren van uw bestelling. Uw gegevens worden niet doorverkocht of gedeeld met derden tenzij wij er wettelijk toe worden verplicht. Lees hier meer over op onze privacy-pagina. Bovendien verstuurt u deze gegevens via een beveiligde verbinding. Hetzelfde geldt voor de bankgegevens bij het betalen. U kunt kiezen voor verschillende methodes: een handmatige bankoverschrijving, iDeal, onder rembours, contant bij het afhalen of op andere manieren.

  • cogs

   Soms gaat er wel eens iets mis

   Waar mensen werken kunnen fouten worden gemaakt. Wanneer er iets mis is met uw bestelling kunt u contact met ons opnemen om het probleem uit te leggen. Dan zullen wij er alles aan doen om fouten zo snel mogelijk te herstellen.

Wie werken bij Plantmania?

 • Sjouke de Boer

  Geboren in Delft, opgegroeid in het Westland. Al deden zijn ouders niks met planten, het was als kind al Sjoukes grootste interesse! Toen hij een middelbare school moest kiezen, werd dat dan ook de groene school. Na vier jaar studeerde hij af in de richting tuinbouw en ging hij verder op het MBO. Dat werd eveneens de richting tuinbouw. Na het MBO kwam het HBO, waar hij koos voor de studie Horticulture. Dat is een studie die zich richt op internationale tuinbouw. Daar had hij vakken als economie en internationale handel, maar ook vakken als bemestingsleer.

  In de tussentijd werkte Sjouke bij verscheidene bedrijven, maar het waren altijd groenbedrijven. Na zijn studie gold hetzelfde, totdat hij besloot dat de tijd rijp was zijn eigen bedrijf op te zetten. Het meeste werk doet hij nog steeds zelf, maar inmiddels heeft hij ook andere professionals om zich heen verzameld die hem helpen met specifieke taken. Zo kan hij zich beter op het bedrijf en de dagelijkse gang van zaken richten. Wanneer u belt of mailt naar Plantmania.nl krijgt u hoogst waarschijnlijk contact met Sjouke.

  Leonie Horstink

  Sjouke en Leonie hebben elkaar ontmoet in de kas waar zij destijds werkten. Het klikte meteen, en een mooie relatie was geboren. Toen Sjouke het bedrijf verliet en plantmania.nl begon heeft zij hem altijd terzijde gestaan. In het begin als steun en toeverlaat en als sparringspartner, maar na verloop van tijd is zij meer gaan betekenen. Tussen het studeren door helpt zij zo veel mogelijk met allerlei hand- en spandiensten. Dat kan variëren van spellingscontrole op de website tot het schrijven van e-mails naar klanten of het doen van allerlei administratieve werkzaamheden. Wanneer Sjouke ziek of om een andere reden afwezig is, kan zij zijn werk overnemen. Hoewel zij meer op de achtergrond werkt, is Leonie onmisbaar voor Plantmania.