Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Subtotaal: € 0,00

Fortuin beukengrond 16 ltr

Meer Views

Fortuin beukengrond 16 ltr

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,50
Geen korte beschrijving beschikbaar

Details

Door gebruik te maken van beukengrond kunt u er voor zorgen dat uw beukenhaag of boom beter groeit of na het planten ook daad werkelijk aanslaat. Deze grond bevat een speciale schimmel, de mychorizza schimmel. Beuken (maar ook een aantal andere planten) leven in symbiose met deze schimmel. Dit betekent dat deze niet of zeer slecht zonder deze schimmel kan. 

Iedere mycorrhizaschimmel heeft een specifieke functie. Zo kunnen sommige mycorrhizaschimmels vooral anorganische voedingsstoffen opnemen, terwijl andere schimmels juist organische voedingsstoffen opnemen, bijvoorbeeld uit humus. Op deze manier maken de schimmels deze voedingsstoffen beschikbaar voor de beuk. Daarnaast kunnen mycorrhizaschimmels bijdragen aan resistentie van de struiken en bomen tegen bodempathogenen, droogte en zware metalen.

Bij het vermeerderen en aanplanten van plantensoorten die samenleven met een mycorrhiza, is het noodzakelijk dat deze ook aanwezig is. Daarom is het aan te raden bij het planten grond met de daarin voorkomende mycorrhiza gebruikt worden en/of bij het planten besmette (gemycorrhizeerde) grond aan het plantgat worden toegevoegd. Ook mag er direct na het planten nooit water gegeven worden, omdat dat de mycorrhiza op de wortels kan beschadigen, bijvoorbeeld bij het planten van een beukenhaag of boom .

Kortom een grond die u niet mag vergeten als u beuken gaat zetten.

  • Word geleverd in een 1-euro statiegeldemmer.
  • Wij kunnen deze grond ook leveren in  big bags.

Aanvullende Informatie

Merk Fortuin
Keurmerk Geen aanvullende informatie beschikbaar